NEW
DONATION ON-LINE


Cum fac o donatie online?
Vremea în Czêstochowa
Obecny:

Vremea in Zurich

Serdecznie Witamy / Bine ați venit! / evenimente 2009 / evenimente 2008 / evenimente 2007

2 0 1 0
no foto

08.11.2010

+ Pogrzeb Rużycki Mihał w Plesze. Niech Bóg odpu¶ciał jego grzechy!
+ A avut loc inmormantarea lui Rujițchi Mihai din Pleșa. Dumnezeu să-l ierte!

17.10.2010

A avut loc căsătoria tinerilor Iriszek Simion și Balak Elisabeta. Domnul să Vă binecuvanteze.

09.10.2010

A avut loc căsătoria tinerilor Vavric Maximilian și Cernecka Michaela. Domnul să Vă binecuvanteze.

09.10.2010

Sâmbătă, 9 octombrie a avut loc o festivitate deosebită la Școala Nouă, prin care s-a dat școlii numele doamnei Crystyna Bochenek, fosta vicepresedinta a Senatului Poloniei, care a sprijinit construirea acesteia si care a murit in accidentul aviatic de la Smolensk. Au fost prezente personalitati politice polone, in frunte cu presedintele Sentaului Poloniei si oficialitati politice romane, evident alaturi de profesori si invatatori, de parinti si de elevii scolii care au sustinut si un spectacol in cinstea musafirilor si evident in cinstea memoriei Doamnei Chrystyna Bochenek.

14.09.2010

Am montat și stațiunile Căii Sfintei Cruci. Mulțumim din nou Domnului Herman Schuster din Germania pentru donația lor.
no foto

23.09.2010

W Plesze, miał mjeisce pogrzeb Droszczak Weronika (89 lat). Niech Bóg odpuœcza jej grzechy.

11.09.2010

A avut loc căsătoria tinerilor Rotundu Marian-Dumitru și Rotundu Ludwina. Domnul să Vă binecuvânteze.

22.08.2010

A avut loc căsătoria tinerilor Stodolița Simek și Chiruț Cristina. Domnul să Vă binecuvânteze.

16.08.2010

comunitatea noastră a fost din nou in sărbătoare.
La ora 12.00 a avut loc Sfânta Liturghie în Biserica Divina Îndurare, la care au fost prezenți
Excelența Sa Petru Gherghel, Episcopul nostru de Iași
alături de Excelența sa Henryk Józef Muszyński, arhiepiscopul de Gniezno, primat senior al Poloniei.

14.08.2010

A avut loc botezul lui Eugen-Vlăduț, fiul lui Iosif si al Lui Agneszka Markuleak. Să Vă trăiască.

06.08.2010

A avut loc, la ora 10.30, inaugurarea noii biserici închinate Divinei Îndurari. La bucuria noastra a participat eveniment la care a participat Excelenta Sa, Aurel Perca, episcopul nostru auxiliar de Iasi. Au fost alaturi de noi, pr decan Iosif Dobos, pr Toma Rediu, pr Marius Buczewski si pr Stoica Vasile. Bineinteles, a participat intreaga comunitate si cativa oaspeti. Multumim lui Dumnezeu si mijlocirii Papei Ioan Paul al II-lea pentru acest dar minunat.
Mai avem insa de lucru pana la sfintirea acestei biserici. Avem nevoie in continuare de rugaciunile si sprijinul tuturor celor binevoitori. Va multumim.

25.07.2010

In biserica Sf. Ana din Plesa a avut loc Prima Sfanta Impartasanie a unui copil, Mirela Moldovan, o fetita care nu se bucura de darul vederii, fapt care insa nu a oprit-o sa citeasca lectura, sa cante psalmul, evident folosindu-se de sistemul Braille, ajutata fiind de familie si de scoala speciala pe care o frecventeaza de doi ani in Polonia. A fost cu adevarat un eveniment miscator, dar totdata un eveniment datator de speranta. Le multumim formatorilor din Polonia.

18.07.2010

In biserica Sf. Ana din Plesa a avut loc Prima Sfanta Impartasanie a unui copil, Mirela Moldovan, o fetita care nu se bucura de darul vederii, fapt care insa nu a oprit-o sa citeasca lectura, sa cante psalmul, evident folosindu-se de sistemul Braille, ajutata fiind de familie si de scoala speciala pe care o frecventeaza de doi ani in Polonia. A fost cu adevarat un eveniment miscator, dar totdata un eveniment datator de speranta. Le multumim formatorilor din Polonia.

04.07.2010

A avut loc botezul Magdei, fiica lui Juro si a Apoloniei Drozdek. Sa Va traiasca!

30.06.2010

PLOI ABUNDENTE 30 06 2010 Am fost la un pas de catastrofa O rupere de nori a dus la cresterea debitului micutului nostru parau Bilant: doua poduri avariate un pod distrus la intrare in Manastirea Humorului, singura noastra cale de acces spre oras, spre spital, spre aprovizionare...

06.06.2010

Rânduri trimise către redactia ziaului OBIECTIV de Suceava!

De mai bine de un an un pod din apropierea intrării în localitatea Poiana Micului a intrat în atentia locuitorilor ca un pericol iminent. Autoritătile au turnat câteva roabe de pietris pentru a limita circulatia masinilor doar pe un singur sens de circulatie. De o lună de zile însă, un capăt al acestui pod s-a deplasat îngrijorător. Din nou autoritătile au constatat si s-au multumit să se asigure că "podul nu e în pericol"... si au mai pus câteva crengi de copaci printre petris, că poate se vede si nu cade nimeni. Probabil vom trăi aceeasi lectie a nepăsării autoritătilor. Primaria locală nu este responsabilă pentru că "este drum judetean" (un drum judetean plin cu gropi din ce în ce mai adânci, drum care nu a mai fost pietruit de la ultimele alegeri). Cei de la Consiliul Judetean, de care apartine drumul, au proiecte europene pentru acest drum (nu se stie pentru ce an) si ca atare nu mai cheltuie alti bani proprii pentru siguranta noastră. Si bineînteles mai e si criză. Vom păti cu sigurantă ca si acum 4 ani când a mai căzut un pod si a fost refăcut abia dupa doi ani, chinuindu-ne să traversăm pârâul cu peripetiile adiacente.

În speranta că ne puteti ajuta, semnalând această situatie, Vă mul?umim.

06.06.2010

După o luna de ploaie zilnică, astăzi, soarele a strălucit mai frumos ca niciodată. Nu a existat hram in ultimii ani in care sa nu ploua. Anticipand anul acesta hramul, am păcălit traditia. Cu siguranta insa Isus ne-a oferit si din acest punct de vedere un semn al iubirii sale divine. Sfanta Liturghie in limba polona de la ora 10.00 a fost celebrată de pr. Vasile Stoica. La Summa, celebrată la ora 11.30, au concelebrat 14 preoti, pr predicator fiind pr. Cornel Berea, preot al Misionarilor Verbiti de la Traian. Au participat foarte multi credinciosi oaspeti, astfel incat sarbatoarea a fost plina. Ca in fiecare an, dar parca mai frumos ca niciodata, tinerii parohiei in special, dar si copiii si adultii, au cantat parca mai frumos ca niciodata, iar biserica, impodobita de tineri, a fost o mica bijuterie. Multumim lui Dumnezeu pentru ca ne-a oferit această bucurie si speram sa traim mai intens iubirea fata de el si fata de fratii nostri.

03.06.2010

Am sărbătorit, TRUPUL si Sângele Domnului. O sărbătoare mare, urmată de procesiunea cu Cristos, prezent în Preasfântul Sacrament, prin intreaga localitate. Anul acesta Dumnezeu nu ne-a lăsat să ne manifestăm în modul obișnuit, trimitând o ploaie continuă si consistentă. Ne-am multumit să-l adoram în Biserică si să-i cerem binecuvantarea comunitătii noastre.

17.05.2010

Sâmbătă, 29 mai, a avut loc botezul Agathei Natalia Buganiuc, al doilea copil al soților Robert și Mihaela Monica. Să Vă trăiască.

17.05.2010

Luni, 17 mai, spre seară, o gospodărie din localitatea noastră, a fost mistuită de flăcări.
Singura alinare este că nici unul din cei doi copii de 6, respectiv 5 ani ai sotilor GALIS Radu si Viorica, proprietarii casei, nu au pătit nimic.
Dacă doriti, puteti contribui pentru a-i ajuta să-si refacă locuinta, folosind contul Parohiei noastre, cu mentiunea "pentru familia Galis Radu".

Parohia Romano-Catolica Poiana Micului
SWIFT: RNCB RO BU
RO26RNCB0240023385070001 - LEI
RO69RNCB0240023385070003 - EURO
RO42RNCB0240023385070004 - DOLARI

01.04.2010

Am inceput alaturi de intreaga biserica cele mai sfinte zile din an, Triduumul Pascal, cele mai sfinte zile din an, celebrari ce au avut o nota aparte, atat datorita prezentei pr. Terry in comunitate, dar si pentru ca le-am celebrat in noua biserica. Sarbatorile au culminat in duminica a doua a Saptamanii Albe cand am celebrat pentru prima data hramul noii noastre biserici. La aceasta sarbatoare bucuria ne-a fost furata insa de tragicul eveniment in care au murit presedintele si oficialitati marcante ale Guvernului Polonei, intre ele fiind persoane pe care le-am cunoscut personal la sfintirea scolii noastre noi, edificiu realizat in totalitate prin sustinerea Guvernului Poloniei. Am fost alaturi de intrega suflare polona prin rugaciunile noastre pentru sufletele celor raposati, dar si pentru cei care au ramas, pentru ca Domnul sa-i ajute sa depaseasca momentele grele.

31.03.2010

Astazi Calea Sfintei Cruci a fost condusa de copiii din Actiunea Catolica
no foto

31.03.2010

A avut loc inmormantarea raposatului Pazdioara Stanislaw (88 de ani) din Plesa. Dumnezeu sa-l ierte.

21.03.2010

A murit pr. STEFAN BABIAS, decan de Bucovina! Inmormantarea Comunitatea noastra este unita in rugaciune pentru odihna vesnica a sufletului Sfintiei Sale. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

21.02.2010

Chiar daca am intrat in Postul Mare, cativa copiii ai parohiei, animati de cativa tineri din Polonia, au dat astazi dupa Sfanta Liturghie un mic concert de catece religioase de Post. Inimile ne-au fost inaltate spre patimirile Domnului si in acest mod. Va multumim!

20.02.2010

O incercare dureroasa... cuvintele parca sunt de prisos. Marti, 16.02, la doar 51 de ani, a decedat pr. Anton Farcas, care a fost rapus de cancer in mai putin de trei luni. Astazi, 20.02 a avut loc inmormantarea, la care am participat alaturi de un grup de copii si tineri din Poiana Micului. Parintele Anton, mi-a fost personal alaturi, dar si alaturi de comunitatea noastra, prin Sfintia Sa am intrat in contact cu familia Kempf Karl si Idda din Elvetia, care ne-au donat vitraliile la biserica, altarul, pupitrul si o parte din bancile din biserica. Va multumim parinte Anton si Va vom pastra vie amintirea! Dumnezeu sa Va primeasca in Imparatia Sa.

17.02.2010

A inceput timpul Postului Mare. Tablourile Caii Sfintei Cruci ne-au fost de asemenea donate de catre prietenul nostru, domnul Hermann Schuster din GermaniaInca o data, Va multumim frumos. Vielen DANK!

14.02.2010

Ca in fiecare an, de acum, inainte de intrarea in postul mare, copiii au fost invitati la un carnaval, in cadrul caruia, 20 de copii, in 7 echipe au prezentat dansuri moderne spre deliciul publicului.

24.01.2010

Un nou sprijin in definitivarea Bisericii noastre l-am primit de la dl Hermann Schuster din Germania, care nascut fiind in Poiana Micului ne ajuta in diverse moduri. Dupa ce a donat tigla care acopera biserica noastra, astazi ne-a trimis niste banci pentru biserica, care se potrivesc mai bine pentru biserica noastra. DANKE SCHON!

24.01.2010

Zimno rano w ostatnich latach!
/////
Cea mai friguroasa dimineata din ultimii ani!!!

22.01.2010

Miał mjeisce pogrzeb Poleaczek Ludwik (72 lat). Niech Bóg odpu¶cza jego grzechy.

16.01.2010

Dziœ odbyła siê Msza małżeństwo Mariana i Józefa Drozdeka .

Astazi, in cadrul Sfintei Liturghii, a avut loc casatoria tinerilor Drozdek Iosif si Mariana. Domnul sa Va binecuvanteze.


Creat de Perplex!